Pre zobrazenie cien a kalkulácii sa prosím prihláste.
Receptový kalkulačný list
Kačacie stehno s tirolskými knedličkami
Fotogaléria
Bidfood číslo Názov Množstvo na 4 porcií (g / ml)
216170   Kačacie stehná 230 - 350 g 1 x 15 kg 480,00
426095   Cesnak drvený 5 x 1 kg 20,00
541231   FRISCHLI - Smotana na varenie a šľahanie 30 % - živočíšna 12 x 1 l 50,00
610100   Olivový olej Extra Virgin 1 x 5 l 100,00
610500   Vínny ocot biely Arco 1 x 1 l 50,00
612994   Cukor kryštál 10 x 1 kg 50,00
612998   Prešovská soľ varená jódovaná 12 x 1 kg 20,00
615013   Červená repa 4 / l 300,00
645405   Rasca mletá 1 x 500 g 2,00
645407   Petržlenová vňať 1 x 130 g 10,00
703038   Maslo 82 % Meliko 40 x 250 g 100,00
721262   Oravská slanina cca 1,5 kg 100,00
731005   Vajcia v škrupine M 6 x 30 ks 4,00
743255   Kačacia masť 1 x 2,7 kg 300,00
Voľná   Šalotka 50,00
Voľná   Toast 500,00
Postup prípravy:
Nasolené kačacie stehná horné dáme do nádoby a zalejeme horúcim tukom (musia byť ponorené).
Dáme do rúry na 140 °C a pečieme 2,5 hodiny.

Očistenú cviklu si nastrúhame na rezančeky a zľahka orestujeme s cibuľkou. Potom pridáme vývar, biely vínny ocot a dusíme do mäkka. Nakoniec dochutíme cukrom, zjemníme maslom a smotanou.

Pripravíme si knedličky (pečivo, slaninka, cibuľka, vajcia, petržlenová vňať). Suroviny nakrájame na menšie kocky, spolu s vajíčkami premiešame, dochutíme a vytvarujeme stredne veľké knedličky, ktoré následne uvaríme na pare 15 minút.

Pred podávaním stehno poopekáme na panvičke do požadovanej farby a uložíme na cviklové ragú a tirolské knedličky.
Poznámky: