Pre zobrazenie cien a kalkulácii sa prosím prihláste.
Receptový kalkulačný list
Paštéta z diviaka
Fotogaléria
Bidfood číslo Názov Množstvo na 10 porcií (g / ml)
285490   Diviak stehno bez kosti podľa váhy 300,00
541063   Lieskové jadrá pražené - sekané 1 x 0,5 kg 3,50
541231   FRISCHLI - Smotana na varenie a šľahanie 30 % - živočíšna 12 x 1 l 100,00
612998   Prešovská soľ varená jódovaná 12 x 1 kg 10,00
614055   Brusnicový džem 10 x 340 g 50,00
622021   Horčica dijónska 1 x 1 kg 20,00
637111   Nové korenie celé 1 x 800 g 0,10
645030   Bobkový list 1 x 60 g 0,00
645388   Klinček celý 1 x 250 g 0,10
703038   Maslo 82 % Meliko 40 x 250 g 37,50
721269   Oravská slanina Knižka cca 0,7 kg 150,00
Voľná   Brandy 25,00
Voľná   Vaječný žĺtok 2,00
Voľná   Vývar 75,00
Postup prípravy:
Mäso z diviaka opracujeme, odblaníme, ochutíme soľou a korením. Opečieme na masle a dusíme. Udusené mäso pomelieme spolu so slaninou. Mäsovú zmes mäsa rozmixujeme, pridáme koreniny a dochutíme soľou, pridáme žĺtky, smotanu, brandy a vývar a rozmixujeme.
Takto spracovanú hmotu plníme do formy vystlanej strečovou fóliou a varíme vo vode pri teplote 80 °C asi hodinu. Po uvarení uložíme do chladu aspoň na 12 hodín, potom z formy vyklopíme. Hotovú paštétu obalíme v lieskových jadrách a nakrájame.
Brusnicový kompót orestujeme na masle, pridáme brandy a pomaly redukujeme. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérom, precedíme cez sitko, pridáme maslo, dijónsku horčicu a vychladíme.
Poznámky: