Pre zobrazenie cien a kalkulácii sa prosím prihláste.
Receptový kalkulačný list
Grilovaná krkovička SOUS VIDE so zaprávanou cviklou a zemiakovou lokšou
Fotogaléria
Bidfood číslo Názov Množstvo na 10 porcií (g / ml)
335415   Zemiakové lokše 60 g, priemer 20 cm 5 x 600 g 20,00
426092   Cesnak porcie - drvený 1 x 1 kg 10,00
541074   Cukor trstinový Demerara 1 x 1 kg 5,00
603057   Bonduelle Cvikla na rezance Sous Vide 1 x 2185 g 1000,00
610530   Ocot balzamický z Modeny 1 x 2 l 30,00
612998   Soľ prešovská varená jódovaná 12 x 1 kg 5,00
645402   Mäspoma Čierne korenie celé 1 x 500 g 1,00
646722   Chef Demi glace 1 x 850 g 50,00
703038   Meliko maslo 82 % 40 x 250 g 125,00
709002   Bravčová krkovica BANQUET SOUS VIDE cca 1,6-2,8 kg 2000,00
710094   Bravčová masť 1 x 5 kg 100,00
Voľná   Cibuľa 150,00
Voľná   Mrkva 150,00
Voľná   Zeler 150,00
Postup prípravy:
Mäso nakrájame na porcie a z oboch strán grilujeme na rozohriatom grile.
Do vhodného kastróla vložíme bravčovú masť, po chvíli plátky cesnaku a zeleninu pokrájanú na malé kocky (brunoise). Osolíme, okoreníme a krátko restujeme. Pridáme cibuľu a restujeme do zlatista. Vložíme cviklu, prilejeme víno a dobre povaríme. Dochutíme soľou, korením, omáčkou demi glace, medom aj cukrom. Na záver zjemníme maslom.
Upečené lokše omastíme prepraženým maslom alebo bravčovou masťou.
Podávame na teplom tanieri.
Poznámky: