Pre zobrazenie cien a kalkulácii sa prosím prihláste.
Receptový kalkulačný list
Dusené jelenie stehno na zelenej fazuľke s karfiólvým pyré a kuriatkovou omáčkou
Fotogaléria
Bidfood číslo Názov Množstvo na 10 porcií (g / ml)
281007   Jeleň európsky vrchný šál podľa váhy 2000,00
414096   Nowaco Karfiol ružičky 4 x 2500 g 2000,00
426095   Cesnak drvený 5 x 1 kg 15,00
426105   Kuriatka celé medium 1 x 1000 g 300,00
428987   Bonduelle Fazuľové struky celé XXL 1 x 3000 g 1000,00
541233   FRISCHLI - Smotana na varenie Profi 20 % - živočíšna 12 x 1 kg 100,00
610112   Olivový olej Pomace 1 x 1 l 20,00
636087   Knorr primerba tymián 2 x 340 g 10,00
644010   Soľ morská hrubá (Sale Marino Grosso) 12 x 1 kg 10,00
703038   Meliko maslo 82 % DE 40 x 250 g 100,00
Voľná   Víno červené 1000,00
Voľná   Šalotka 15,00
Voľná   Badián 2,00
Postup prípravy:
Očistené jelenie stehno zbavíme blán a z obidvoch strán sprudka opečieme na panvici s olejom. Osolíme, okoreníme, pridáme tymián, čerstvé maslo a dáme piecť do rozohriatej rúry pri 140 °C na 2-5 minút. Fazuľové struky vložíme na rozohriatu panvicu, s olivovým olejom a cesnakom orestujeme.
Do výpeku z mäsa pridávame postupne šalotku, badián, kuriatka, červené víno a po zovretí mierne zahustíme zemiakoývm škrobom. Mäso po narezaní servírujeme so strukmi, podlievame omáčkou. Ako prílohu volíme karfiolové pyré.

Karfiolové pyré: Karfiol rozvaríme v osolenej vode, rozmixujeme, pridáme smotanu a hrudku masla. Všetko prepasírujeme cez husté sito a podávame.
Poznámky: