Pre zobrazenie cien a kalkulácii sa prosím prihláste.
Receptový kalkulačný list
Marínovaný jelení chrbát na hubách so špargľou a zemiakmi
Fotogaléria
Bidfood číslo Názov Množstvo na 10 porcií (g / ml)
281029   Jeleň - chrbát bez kosti pod 1,8 kg podľa váhy 2000,00
426102   Šumavská zmes lesných húb 1 x 1000 g 300,00
610095   Slnečnicový olej 1 x 5 l 10,00
614116   Brusnice v géle 1 x 3,5 kg 300,00
618000   Špargľa biela prírodná 1 x 330 g 1000,00
640007   Citrónová šťava 100% z koncentrátu 1 x 1 l 20,00
644010   Soľ morská hrubá (Sale Marino Grosso) 12 x 1 kg 10,00
645033   Kotányi Petržlen sušený 1 x 200 g 100,00
645441   Mäspoma Korenie čierne mleté štandard 1 x 1 kg 10,00
646722   Chef Demi glace 1 x 850 g 60,00
703038   Meliko maslo 82 % 40 x 250 g 100,00
730003   Predvarené zemiaky celé 40 - 50 mm 3 x 3000 g 2000,00
730065   Chladená cibuľa žltá celá čistená 1 x 3 kg 100,00
733140   Merlot červené víno 1 x 3 l 500,00
Voľná   Zázvor čerstvý 10,00
Postup prípravy:
Jelení chrbát si opracujeme odblanením a osušením. Následne ho necháme odpočinúť v marináde, ktorá pozostáva z rozmixovaných ingrediencii zázvoru, citrónovej šťavy, soli, cibule, korenia, oleja a červeného vína. Mäso pečieme cca 15 minút na rozohriatej platni. Do studenej vody si rozmiešame odvážené množstvo suchej zmesi "demiglace". Uvedieme do varu, domiešame brusnice a vopred orestované kuriatka. Servírujeme s obvarenou špargľou a napríklad regenerovanými petržlenovými zemiakmi "Gurmán,".
Poznámky: