Pre zobrazenie cien a kalkulácii sa prosím prihláste.
Receptový kalkulačný list
Sumček v zemiakových šupinách
Fotogaléria
Bidfood číslo Názov Množstvo na 10 porcií (g / ml)
122051   Sumček africký filety bez kože, 1 ks = 300 - 400 g cca 3 kg 1500,00
414190   Nowaco Cibuľa biela kocky 4 x 2500 g 500,00
541245   FRISCHLI - Smotana na varenie a šľahanie 35 % - živočíšna 1 x 1 kg 1000,00
612998   Soľ prešovská varená jódovaná 12 x 1 kg 30,00
613060   Lipton čaj Prémium mäta - bylinkový 25 x 1,6 g 30,00
618070   Rajčiny celé lúpané 1 x 2,55 kg 1000,00
643211   @Wiberg Šalvia mrazom sušená 1 x 1200 ml 30,00
643301   Wiberg Extra panenský olivový olej 1 x 0,5 l 400,00
645001   Kotányi Majorán čistený drvený 1 x 100 g 50,00
645008   Kotányi Korenie čierne mleté 1 x 600 g 10,00
701420   Gran Moravia čerstvo strúhaný 1 x 1 kg 500,00
731001   Vajcia v škrupine M 1 x 30 ks 20,00
733130   Garganega Chardonnay biele víno 1 x 3 l 1000,00
Voľná   Mrkva 500,00
Voľná   Citrón 500,00
Voľná   Petržlen 500,00
Voľná   Zemiaky 1000,00
Voľná   Šalotka 200,00
Voľná   Uhorka 500,00
Postup prípravy:
Sumčeka očistíme a spravíme filety. Kosť, odrezky, kožu spolu s petržlenom, mrkvou a cibuľou dáme variť a vývar neskôr použijeme na omáčku. Filet osolíme, narežeme a do vzniknutej taštičky vložíme kôpor a pokvapkáme citrónom. Zemiaky osolíme, okoreníme a nakrájame na malé kolieska veľkosti šupiniek. Ďalej ich namáčame do bielka a lepíme na rybu. Na panvici zohrejeme olivový olej a sumca osmažíme z oboch strán. Nakrájanú šalotku osmažíme na olivovom oleji, pridáme nakrájané a ošúpané uhorky, ktoré predtým zbavíme jadierok. Podlejeme vývarom, osolíme a podusíme.Neskôr pridáme smotanu, creme fraiche, kôpor a nakoniec biele víno. Na zahustenie použijeme žĺtok, ktorý zamiešame ešte so zvyškom smotany, premiešame a ďalej už nevaríme. Paradajky prekrojíme na polovičky, vložíme do zapekacej misy, posypeme parmezánom, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Do stredu vložíme rybu, podlejeme bielym vínom a pridáme bylinky. Pečieme pri 180 stupňoch asi 10 minút (podľa veľkosti porcie), po upečení naporcujeme na tanier a poprajeme si ,,Dobrú chuť vám všetkým,,
Poznámky: